ΟΜΟΙΟΙ της ΜΑΝΗΣ

Ινστιτούτο για την προβολή και την ανάπτυξη της Μάνης

ΕλληνικάEnglish

29 Ιουλίου 2024 - ΚΥΚΛΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2024

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ανατολικής Μάνης ακόμη μια χρονιά οι «Όμοιοι της Μάνης» διοργανώνουν ένα κύκλο δράσεων γραμμάτων και τεχνών με επίκεντρο το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στον Κότρωνα.
 
Κορυφαία δράση η διοργάνωση της Συνάντησης Εικαστικών 2024 με τη συμμετοχή 17 σπουδαίων καλλιτεχνών, καταξιωμένων και νεότερων, υπό την επιμέλεια του Όμοιου εικαστικού Λεωνίδα Μιχαλάκου. Στην συνάντηση συμμετέχουν με έργα τους οι: Χρύσα Βέργη, Γιάννης Γεωργαρίου, Πέτρος Γεωργαρίου, Θεoδόσης Δαυλός, Ηλίας Κάσσης, Μιχάλης Κάσσης, Στεφανία Λεοντιάδου, Ελεάννα Μαρτίνου, Εύα Μελά, Ρενάτα Μένις, Λεωνίδας Μιχαλάκος, Στέλλα Παντελεάκου, Χρίστος Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Παπαεμμανουήλ, Μαντώ Παπαϊωάννου, Ελευθερία Τσικάκη, Παύλος Σάμιος.
Τα εγκαίνια της ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ 2024 που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 3 Αυγούστου 2024 και ώρα 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κότρωνα (παλιό δημοτικό σχολείο). O γνωστός πιανίστας Άρης Γραικούσης θα συνοδεύσει την αυγουστιάτικη βραδιά με τραγούδια και μουσική.
 
Η έκθεση θα δέχεται επισκέπτες καθημερινά 19.00-22.00 έως και τις 31 Αυγούστου 2024.
 
Στον κύκλο δράσεων γραμμάτων και τεχνών που διοργανώνουν οι Όμοιοι της Μάνης για το καλοκαίρι περιλαμβάνεται το καθιερωμένο Καλοκαιρινό Σχολείο Τέχνης με μαθήματα ζωγραφικής, μαρμαρογλυπτικής, βυζαντινής γραφής, ψηφιδωτού στην Κυπαρισσία, τον Κότρωνα, το Φλομοχώρι, τα Τσικαλιά, το Μαυροβούνι. Παράλληλες δράσεις που θα λάβουν χώρα στον Κότρωνα και την Κοκκάλα: Ποιητική βραδιά με τη Λένα Καλλέργη, Ποιητική βραδιά με την Τόνια Κυριακουλάκου, προβολή της ταινίας «Ελλάδα, οι ναυαγοί της ιστορίας» του Ροβήρου Μανθούλη και του ντοκιμαντέρ της Κλεώνης Φλέσσα «Ελένη Μπούκουρη Αλταμούρα – Η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος».
  
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις των «Ομοίων της Μάνης» είναι δωρεάν για όλες και όλους.
 
Σας περιμένουμε με ξεχωριστή χαρά.
 
Ο Πρόεδρος των Ομοίων της Μάνης
 
Μιχάλης Κουτσιλιέρης
Ομ. Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ
Πρόεδρος Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών